ای‌آر‌پی/ ERP (مدیریت منابع سازمانی) امروز ستون فقرات هر کسب و کار بزرگ و متوسط است. این موضوع در آینده‌ی صنایع و کسب‌و‌کار‌ها نیز برقرار خواهد ماند. اما در افق این صنعت آن‌چه که از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است پذیرا بودن از فناوری‌های هیجان‌انگیز جدید، قابلیت‌های افزودنی و توانایی ای‌آر‌پی در جهت یکپارچه‌سازی است. مواردی که در این یادداشت می‌خوانیم کلید‌واژه‌های مطرح در افق پیش‌روی ای‌آر‌پی‌ها هستند. پدید‌ه‌هایی که هر کدام از تولید‌کنندگان ای‌آر‌پی باید خود را برای مواجه شدن با آن‌ها آماده کنند.

شش کلیدواژه آینده ERP

شش کلیدواژه آینده ERP

۱. هوش مصنوعی

برای همه‌ی کسانی که فیلم محشر «هوش مصنوعی» از استیون اسپیلبرگ را دیده‌اند «هوش مصنوعی» پدیده‌ای ترحم‌برانگیز و غیر‌قابل کنترل است که انگار در تقابل با اخلاق بشری قرار گرفته است. تکنولوژی تفرقه‌برانگیزی در تاریخ دانشِ نو، که حالا قرار است انقلابی در وظایف پیچیده‌‌ای که تا امروز در انحصار انسان بوده است صورت دهد. این انتظار می‌رود که هوش مصنوعی بر روی مسیر کسب و کار در آینده تاثیرات شگرفی بگذارد. تصور کنید روزی را که با یک فرمان‌ صوتی به وسیله‌ی تلفن همراه‌تان، «ای‌آر‌پی» اجرای بخشی از یک فرایند را شروع کند. صورت‌حساب بلافاصله پس از فرمان شما ساخته شده و به مشتری فرستاده می‌شود و پس از آن به صورت خودکار یک سفارش خرید جدید به واحد تامین و تدارکات برای پر کردن دوباره موجودی انبار فرستاده می‌شود. روشی سریع، آسان، ایمن و دقیق.

۲. کلان داده‌ها

این روز‌ها رابطه‌ی عاشقانه‌ای میان کلان داده‌ها (Big Data)  و ای‌آر‌پی برقرار است و به نظر می‌رسد در آینده‌ی نزدیک این رابطه به تعهدی ابدی تبدیل خواهد شد. کلان داده‌ها این توانایی را به سازمان شما می‌دهند که با وضوح بیشتری تغییرات کوچک و ظریف را در بخش‌های مختلف سازمان‌ مشاهده کنید. کلان داده‌ها به مدیران در شناسایی فرصت‌های بازار‌های جدید، روند درآمد و نیاز‌های مشتریان به برنامه‌های محصول جدید کمک می‌کند. کلان داده‌ هم‌چنین فرآیند تصمیم‌سازی را آسان‌تر می‌سازد و به مدیران این اجازه را می‌دهد که چابک‌تر و با تاثیر‌گذاری بیش‌تری تصمیم‌گیری کنند.

۳. سرعت نوآوری

مانند همه چیز در آینده در جایی که به کاربران مربوط می‌شود آینده به تکنولوژی‌های ساده‌تر و سریع‌تر نیاز دارد. اگر کمپانی بتواند در بازار و مدل کسب‌و‌کار اختلال ایجاد کند و آن را احتمالاً تحت تاثیر قرار دهد سریع‌تر می‌تواند گذار ایده‌پردازی تا رسیدن به سهمی از بازار را طی کند.  با ای‌آر‌پی‌، این گذار را می‌توان به برنامه‌های ساده و متناسبی تبدیل کرد که کاربران را با ورود و دسترسی آسان و سریع به اطلاعات یاری می‌دهد.

۴. اینترنت اشیاء

تا سال ۲۰۲۰ چیزی در حدود ۵۰ میلیارد حسگر مجهز به اینترنت اشیا وجود خواهد داشت و سازمان‌ها و کسب‌و‌کار‌ها از این پس با چالش دلهره‌آوری از یکپارچه سازی و تجزیه و تحلیل این داده‌های جدید روبرو خواهند بود. راهکار‌های مبتنی بر ای‌آر‌پی با مدیریت انعطاف‌پذیر، سازمان را قادر می‌سازند تا با اتکا به پردازش این حجم عظیم داده، روند‌های توسعه و کسب درآمد‌ از منابع درآمدی جدید را پیگیری کند.

۵. در درسترس بودن بر بستر تلفن‌های همراه

در میان حرکت رو به رشد اغلب فناوری‌ها این دستگاه‌های تلفن همراه هستند که هم‌چنان وظیفه رهبری این حرکت پیشروانه را برعهده دارند. در چنین فضایی تقاضا برای محصولات ای‌آر‌پی به منظور ارائه‌ی ظرفیت‌های افزوده شده و خروجی‌های تقویت شده را نمی‌توان نادیده گرفت. کاربران باید به سادگی (روی تلفن همراه خود) قادر باشند به هر چیزی در  اعماق داشبورد‌ها و گزارش‌ها و کار‌ها دسترسی داشته باشند.

۶. رسانه‌های اجتماعی

ادغام رسانه‌های اجتماعی با ای‌آر‌پی‌ها در آینده با شتاب بیش‌تری ادامه خواهد یافت. ای‌آر‌پی،‌ کاربران و نیاز‌های احتمالی آن‌ها را به هم وصل می‌کند؛ اما رسانه‌های اجتماعی به آن‌ها و حلقه‌ی مخاطبان‌شان این اجازه را می‌دهد به صورت بی‌درنگ در‌باره‌ی این نیاز‌ها بحث و گفتگو کنند.


نظر بدهید

1500 کاراکتر باقیمانده

تعداد نظرات0

خبرنامه پگاه آفتاب

برای دریافت جدیدترین مقالات و مطالب پایگاه دانش پگاه آفتاب ایمیل خود را وارد کنید.